amblem unije120

Europska unija "Zajedno do fondova EU"

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr/operativni-program

Lenta i logotip EU1

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Matice umirovljenika grada Zagreba.

Novosti

Najnovije objave vezane uz Maticu umirovljenika grada Zagrebe

AKTIVNOSTI U MATICI UMIROVLJENIKA GRADA ZAGREBA

AKTIVNOSTI U MATICI UMIROVLJENIKA GRADA ZAGREBA

Unatoč epidemiji koronavirusa, Matica umirovljenika grada Zagreba nastavila je s radom prilagođavajući se novim okolnostima i pridržavajući se svih uputa i preporuka Stožera civilne zaštite grada Zagreba.

U listopadu 2020. godine završili smo s provođenjem EU projekta pod nazivom ''4 godišnja doba'', koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Tijekom projekta organizirane su tribine na kojima su stručni predavači govorili o promociji zdravlja i prevenciji bolesti kod osoba starije životne dobi. Nakon odslušanih tribina, praksa se izvodila u prirodi u gradu Jastrebarskom, partneru projekta, te su umirovljenici vježbali i učili nordijsko hodanje uz stručne trenere. Nakon završetka projekta, aktivnosti u Matici nisu prestale. Naime, Matica umirovljenika Maksimir također je dobila EU projekt, a zbog neposjedovanja adekvatnog prostora, većina aktivnosti izvodila se u prostorijama Matice umirovljenika grada Zagreba. Aktivnosti uključuju sportske radionice, tribine o očuvanju zdravlja, likovne, kreativne i informatičke radionice. Tijekom ljeta te u rujnu, dok je bilo lijepo vrijeme, sportske radionice održavane su u parku Maksimir, no dolaskom hladnijih dana premještene su u dvoranu koju koristi MUGZ, u Zvonimirovoj 17. Nakon što je Stožer civilne zaštite donio nove mjere od 1. prosinca 2020., provođenje određenih aktivnosti nastavili smo putem online platformi.

Osim projekata kojima umirovljenici mogu kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme te koji pridonose socijalnom uključivanju starijih osoba u život zajednice, u tijeku su i projekti kojima se nudi usluga Pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama. Pet udruga, članica Matice umirovljenika grada Zagreba, dobile su EU projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva ''Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II''. Kroz tih 5 projekata zaposlit će se 25 žena od kojih će svaka brinuti o 6 korisnika, tj. pružat će im uslugu Pomoći u kući. Usluga obuhvaća poslove kao što su kuhanje, pranje suđa, pranje rublja, peglanje, čišćenje, iznošenje smeća, odlazak po namirnice i/ili lijekove i sl. Sve informacije o projektima i našim aktivnostima možete dobiti na broj telefona 01 455 6699.

U nadi da nam dolaze bolja vremena, da ćemo se opet družiti, zajedno ići na izlete bez straha od zaraze, srdačno vas pozdravljamo i želimo svima sretnu i blagoslovljenu Novu 2021. godinu!

Lenta i logotip EU1

Brzi kontakt

Ulica Kralja Zvonimira 17/4. kat
10000 Zagreb

tel. 01 455 66 99

email: matica.zg@gmail.com

            umirovljenici-zg@mugz.hr

Radno vrijeme: pon - čet 10-12h

matica logo novi bijel2

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Matice umirovljenika grada Zagreba.

Income Tax Planning

    View Service