amblem unije120

Europska unija "Zajedno do fondova EU"

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr/operativni-program

Lenta i logotip EU1

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Matice umirovljenika grada Zagreba.

Novosti

Najnovije objave vezane uz Maticu umirovljenika grada Zagrebe

O FESTIVALU „LIFE IS BEAUTIFUL“=“ ŽIVOT JE LIJEP“

O FESTIVALU „LIFE IS BEAUTIFUL“=“ ŽIVOT JE LIJEP“

 1. G. Kud Vedsr osmijeh je sudjelovao na 1 festivalu u Slovačkoj i osvojio 2 priznanja:
   • mjesto u folkloru
   • mjesto ukupno
   • TROŠKOVE SU SNOSILI OSOBNO ČLANOVI KUD-a
 2. g. KUD-u Vedar osmijeh se pridružio i ZBOR MUGZ i sudjelovali smo na festivalu u Varni-Bugarska, od kuda smo se vratili sa brojnim medaljama( 5 u sportu i 4 u kulturi)
 3. g. odlučeno je da KUD i ZBOR MUGZ sudjeluju na drugom festivalu u Rovinju, koji je također bio odličan- ali su bile sve generacije zajedno i shvatili smo da je „Život je lijep“ festival koji je u cijelosti primjeren nama-umirovljenicima.
 4. Nakon toga došla je ponuda da se festival Život je lijep- u sportu i kulturi za umirovljenike organizira u Hrvatskoj. Ja sam prijedlog iznijela u MUH, gdje nije prihvaćen.
 5. Taj prijedlog prihvaćen je na Predsjedništvo i Izvršnom odboru MUGZ, te smo od 15.-19.5. uspješno organizirali festival na Rabu, sudjelovalo je oko 550 izvođača iz 8 država.
 6. Sada je Festival registriran kao Udruga i organizira se u Bugarskoj, Ukrajini i Hrvatskoj. Predstavlja se na svim turističkim sajmovima u Europi.
 7. MUGZ, kao suorganizator djeluje isključivo kao županijska ( često i samo kao gradska) Udruga, ali nastojimo širiti suradnju s našim županijskim i gradskim Udrugama umirovljenika.
 8. U pripremi je potpisivanje Povelje prijateljstva između Udruga umirovljenika Varne, Lvova i Zagreba, a očekujem pridruživanje Ljubljane.
 9. Svako događanje obvezno najavljujemo Veleposlanstvima zemalja koje dolaze u Hrvatsku, ali i našim veleposlanstvima kada odlazimo u neku stranu zemlju.
 10. O svim aktivnostima redovno izvješćujemo tijela MUGZ
 11. Sve troškove sudjelovanja snose članovi Udruga sami, a domaćini-u okvirima mogućnosti pružaju potporu u organizaciji.
 12. Uz aktivnosti na organizaciji festivala oživljava se i suradnja s umirovljenicima iz gradova koji se priključuju festivalu.
 13. Za 2020.g. obvezni smo sudjelovati na svim festivalima-Crikvenica, Varna i Lvov. U Lvov idu KUD Vedar osmijeh i Zbor MUGZ, U Crikvenicu dolazi Zbor iz Makarske i KUD Valentinovo, a pozivam i djecu da se uključe-međugeneracijska suradnja..

Lenta i logotip EU1

Brzi kontakt

Ulica Kralja Zvonimira 17/4. kat
10000 Zagreb

tel. 01 455 66 99

email: matica.zg@gmail.com

            umirovljenici-zg@mugz.hr

Radno vrijeme: pon - čet 10-12h

matica logo novi bijel2

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Matice umirovljenika grada Zagreba.

Income Tax Planning

  View Service