amblem unije120

Europska unija "Zajedno do fondova EU"

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr/operativni-program

Lenta i logotip EU1

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Matice umirovljenika grada Zagreba.

Novosti

Najnovije objave vezane uz Maticu umirovljenika grada Zagrebe

Svečana skupština u povodu 50 godina djelovanja MUGZ- 18.3.2022.

Svečana skupština u povodu 50 godina djelovanja MUGZ- 18.3.2022.

Poštovani uzvanici i svi prisutni na ovoj našoj svečanosti. Sve vas srdačno pozdravljam i želim dobrodošlicu na ovu svečanost.


Veliku čast i povjerenje ukazali su mi članovi predsjedništva, izvršnog odbora i skupštine MUGZ time što su odlučili da prije izborne skupštine prvo održimo svečanu skupštinu, dok sam u mandatu, a izborna skupština slijedi.
U ovim svečanim trenucima ne mogu a da ne spomenem naše prijatelje-umirovljenike koji su nam uputili čestitke, a danas su u teškoj-ratnoj zoni ili izbjeglištvu. Nesmijemo zaboraviti da ratove ne vode obični ljudi i da bez obzira na političke odnose prijatelji ostaju prijatelji. Zato se ovom prilikom posebno prisjećamo naših brojnih prijatelja iz Ukrajine od kojih su stigle čestitke iz dvije velike udruge, ali čestitka je stigla i iz Sveruske udruge umirovljenika i Federacije umirovljenika i Udruge Life is beautiful iz Bugarske.
A sada se vraćamo na našu proslavu.
Prema postojećoj službenoj dokumentaciji danas slavimo 50 godina djelovanja MUGZ, ali vrijedni volonteri MUGZ pretražili su sve dostupne arhive i ustanovili da je udruživanje umirovljenika u Zagrebu počelo davne 1924.g. što znači da mi danas obilježavamo 98 godina aktivnog udruživanja umirovjenika u gradu Zagrebu, zahvaljujući Udruženju umirovljenika Željezničar-Zagreb.
Desetak osoba uložilo je veliki trud da se napiše knjiga o Povijesti Matice umirovljenika grada Zagreba, što je danas glavno obilježje naše svečanosti.
Velika hvala svima koji su kroz proteklih 50 (98) godina dali svoj doprinos da se glas umirovljenika čuje, ali na žalost dojam je da su umirovljenici u gradu Zagrebu već dugo vremena mariginalizirani. To se promijeni samo uoči izbora.
Svjesni smo velikih problema sa kojima se Gradonačelnik susreo i zato mu veliko hvala što je prihvatio biti pokrovitelj ove proslave.
Želim da današnja svečanost ostane duboko u srcima svih umirovljenika i institucija koje nam trebaju biti podrška u našem radu!
Predsjednica MUGZ
Đurđa Novaković

 

Lenta i logotip EU1

Brzi kontakt

Ulica Kralja Zvonimira 17/4. kat
10000 Zagreb

tel. 01 455 66 99

email: matica.zg@gmail.com

            umirovljenici-zg@mugz.hr

Radno vrijeme: pon - čet 10-12h

matica logo novi bijel2

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Matice umirovljenika grada Zagreba.

Income Tax Planning

    View Service