amblem unije120

Europska unija "Zajedno do fondova EU"

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr/operativni-program

Lenta i logotip EU1

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Matice umirovljenika grada Zagreba.

EU fondovi

Projektom će se sudionicima omogućiti da sa posebnim programima za svako godišnje doba, kroz stručne tribine o važnosti očuvanja zdravlja, pomoću pravilne ishrane te provedbe rekreativnih aktivnosti prilagođenih godišnjem dobu uz izrađene edukativne priručnike, osnaže svoje dosadašnje znanje u prevenciji razvoja bolesti. Na kraju projekta, Matica umirovljenika grada Zagreba će moći nastaviti organizirati u svojem redovnom radu slične javne tribine i sportsko-rekreativne aktivnosti za svoje članstvo u udrugama diljem Republike Hrvatske.

Ciljevi i očekivane rezultati projekta (operacije

Cilj projekta je poticanje i podrška usvajanju i zadržavanju zdravih navika i poboljšanju kulture življenja starijih osoba, kako bi se spriječio nastanak i razvoj bolesti do kojih dolazi u velikom broju slučajeva zbog neznanja i prepuštanja starijih osoba, od kojih je sve više samačkih domaćinstava, samima sebi. Kroz projekt će se u četiri odvojene, ali povezane tematske jedinice, čiji sadržaj će se definirati prema pojedinom godišnjem dobu, istaknuti najčešći zdravstveni izazovi za starije osobe. Putem javnih tribina, angažmanom stručnjaka, izradom prigodnih brošura, kroz web stranicu projekta i društvene mreže popularizirat će se zdravi život i prevencija najčešćih bolesti.

Ukupnu vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU (u HRK) – 499.900,00

  • razdoblje provedbe projekta (od - do) – 22.10.2019. – 22.10.2020.
  • kontakt osobe za više informacija. – Đurđa Novaković, predsjednica MUGZ-a, 01 455 6699
Proljetne rekreativne aktivnosti

Proljetne rekreativne aktivnosti

Matica umirovljenika grada Zagreba organizirala je još jedne rekreativne aktivnosti, ovaj put vezane za godišnje doba proljeće.

Aktivnosti se provode u sklopu EU projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda, pod nazivom 4 godišnja doba. Projekt je zamišljen tako da se kroz 4 tematske jedinice, definirane prema pojedinom godišnjem dobu, istaknu najčešći zdravstveni izazovi kod osoba starije životne dobi. Cilj projekta je da se usvoje i zadrže nove zdrave navike te da se poboljša kultura življenja starijih osoba. Kako bismo pomogli u sprječavanju razvoja bolesti, kroz ovaj EU projekt organizirali smo tribine o promociji zdravlja i prevenciji bolesti, a nakon toga uvijek slijede rekreativne aktivnosti u prirodi. Dana 3.6.2020. godine održali smo proljetne aktivnosti u gradu Jastrebarsko koji nam je ujedno i partner na projektu. Rekreativne aktivnosti sadržavale su vježbe opuštanja i istezanja te nordijsko hodanje koje su vodili stručni treneri Mladen Budinšćak, Suzana Mrakužić i Jana Budinšćak. Mnogi su se prvi put susreli s nordijskim hodanjem te nam je čast što su kroz projekt naučili kako pravilno hodati sa štapovima te koje su sve dobrobiti nordijskog hodanja. Nakon tjelovježbe, uslijedila je okrjepa sudionika uz prigodan ručak.

Ljetna tribina održat će se 15.6.2020., a ljetne rekreativne aktivnosti 29.6.2020. godine.

Slike sa rekreacije proljeće 2020 možete vidjeti OVDJE

Lenta i logotip EU1

Brzi kontakt

Ulica Kralja Zvonimira 17/4. kat
10000 Zagreb

tel. 01 455 66 99

email: matica.zg@gmail.com

            umirovljenici-zg@mugz.hr

Radno vrijeme: pon - čet 10-12h

matica logo novi bijel2

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Matice umirovljenika grada Zagreba.

Income Tax Planning

    View Service