amblem unije120

Europska unija "Zajedno do fondova EU"

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr/operativni-program

Lenta i logotip EU1

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Matice umirovljenika grada Zagreba.

EU fondovi

Projektom će se sudionicima omogućiti da sa posebnim programima za svako godišnje doba, kroz stručne tribine o važnosti očuvanja zdravlja, pomoću pravilne ishrane te provedbe rekreativnih aktivnosti prilagođenih godišnjem dobu uz izrađene edukativne priručnike, osnaže svoje dosadašnje znanje u prevenciji razvoja bolesti. Na kraju projekta, Matica umirovljenika grada Zagreba će moći nastaviti organizirati u svojem redovnom radu slične javne tribine i sportsko-rekreativne aktivnosti za svoje članstvo u udrugama diljem Republike Hrvatske.

Ciljevi i očekivane rezultati projekta (operacije

Cilj projekta je poticanje i podrška usvajanju i zadržavanju zdravih navika i poboljšanju kulture življenja starijih osoba, kako bi se spriječio nastanak i razvoj bolesti do kojih dolazi u velikom broju slučajeva zbog neznanja i prepuštanja starijih osoba, od kojih je sve više samačkih domaćinstava, samima sebi. Kroz projekt će se u četiri odvojene, ali povezane tematske jedinice, čiji sadržaj će se definirati prema pojedinom godišnjem dobu, istaknuti najčešći zdravstveni izazovi za starije osobe. Putem javnih tribina, angažmanom stručnjaka, izradom prigodnih brošura, kroz web stranicu projekta i društvene mreže popularizirat će se zdravi život i prevencija najčešćih bolesti.

Ukupnu vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU (u HRK) – 499.900,00

  • razdoblje provedbe projekta (od - do) – 22.10.2019. – 22.10.2020.
  • kontakt osobe za više informacija. – Đurđa Novaković, predsjednica MUGZ-a, 01 455 6699

TRIBINA ''PROLJEĆE''

     Dana 26.05.2020. godine Matica umirovljenika grada Zagreba organizirala je drugu tribinu u okviru provedbe projekta financiranog sredstvima ESF pod nazivom Promocija zdravlja i prevencija bolesti – 4 godišnja doba.

     Nakon zimske tribine u siječnju, uslijedila je proljetna. Tribina je trajala od 10 do 14 sati, a naši predavači bili su dr.sc. gerontolog Marijana Ljubić, dipl. ing. Dean Pašiček i profesor s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Mario Kasović. Govorilo se o prevenciji bolesti kod osoba starije životne dobi, zdravoj prehrani, tjelesnoj aktivnosti i poboljšanju zdravlja. Zahvaljujemo našim predavačima na prenesenom znanju kao i svim sudionicima. Svi koji su prisustvovali pozvani su da nam se, nakon ovog teorijskog dijela, pridruže i na rekreativnim aktivnostima u Jastrebarskom kako bismo novostečeno znanje primjenili i u praksi. Rekreativne aktivnosti održat će se 03.06.2020. g., a polazak u Jasku je u 9:00 sati s Glavnog kolodvora. Obucite se sportski i ponesite dobru volju! Naravno, potrebno je nositi i maske radi zaštite od koronavirusa.

     One koji nisu do sad sudjelovali na projektnim aktivnostima obavještavamo kako će uskoro biti organizirana ljetna tribina, a za sve informacije pratite našu web i fb stranicu.

Predjednica Matice umirovljenika grada Zagreba,                              

Đurđa Novaković

Lenta i logotip EU1

Brzi kontakt

Ulica Kralja Zvonimira 17/4. kat
10000 Zagreb

tel. 01 455 66 99

email: matica.zg@gmail.com

            umirovljenici-zg@mugz.hr

Radno vrijeme: pon - čet 10-12h

matica logo novi bijel2

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Matice umirovljenika grada Zagreba.

Income Tax Planning

    View Service